{ "title": "Yemek Borusu Yanması Bitkisel Tedavisi", "image": "https://www.yemekborusu.gen.tr/images/Yemek-Borusu-Yanmasi-Bitkisel-Tedavisi-89244.jpg", "date": "21.01.2024 22:49:36", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Yemek borusu yanması bitkisel tedavi, sık karşılaşılan şikâyetler içerisinde yer alır. Yemek borusu yanmasına mide yanması da eşlik eder. Özellikle yemek yenilmesinin sonrasında mideye giren besinlerin mide asidini artırması hastalığı tetikler. Midede bulunan asidin yemek borusuna doğru ilerlemesi sonucunda yemek borusunda yanma ortaya çıkar. Reflü olarak tanımlanan bu hastalıkta hazımsızlık, karın ağrısı ve ağza acı su gelmesi gibi şikâyetler görülür. Bu süreç içerisinde ağızda acı bir tat ortaya çıkar. Ses kısıklığına neden olur. Yemek borusu yanması bitkisel tedavi süreci içerisinde kişinin öncelikli olarak doktora gitmesi gerekir. Tetkiklerin yapılarak altında yatan neden araştırılır. Tıbbi tedavinin yanı sıra uygulanacak bitkisel tedavi ile oluşan şikâyet yok edilir. Yemek borusunda bulunan mide asidi bu bölümde doku hasarına neden olur. Boğazda gıcık varmış gibi hissin yanı sıra boğaz tıkanıklığı, nefes almada problem oluşturur. Bu sebepten dolayı vakit kaybedilmeden tedavisi gerekir. Bu süreç içerisinde kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesinde fayda vardır. Yemek borusu yanması bitkisel tedavi süreci içerisinde günde kişinin en az 4 litre su tüketmesi önemlidir.

Yemek borusu yanması bitkisel tedavi uygulamaları

Soğan, yemek borusu yanmasına tedavi edilmesi üzerine yapılan araştırmalara göre soğan oldukça faydalıdır. Soğanın özellikle çiğ olarak tüketilmesinin birçok faydası vardır. Bu süreç içerisinde kaynatılarak suyunun tüketilmesinin yemek borusu yanmasında fayda sağlar. Ancak suyunu tüketemeyen kişilerin salata veya yemeğin yanında çiğ olarak tüketmesi oluşan şikâyetin giderilmesinde son derece etkilidir.

Sarımsak, sık karşılaşılan şikâyetler içerisinde yer alan yemek borusu yanmasının tedavisinde son derece etkili bir maddedir. Sarımsağın içerisinde bulunan antioksidan sayesinde bu gibi şikâyetlerin giderilmesine fayda eder. Günde 5 diş sarımsak çiğneyerek tüketilmesi gerekir. Bu süreç içerisinde sarımsağı çiğneyemeyen kişilerin hap şeklinde yutması tavsiye edilir. İçerdiği bileşenler sayesinde mide asidinin dengelenmesine fayda eder.

Kefir, yapılan araştırmalar üzerine kefirin yemek borusu yanmasına faydalı olarak kullanılır. Kefir içerisinde bulunan maddelerin bağırsakta bulunan iyi huylu bakterilerin çoğalmasını destekler. Kefir tüketilmesiyle sindirim sistemi içerisinde bulunan enzimlerin üretilmesine etki eder. Böylece bu bölgede yer alan yanmanın giderilmesini sağlar.

Hatmi çiçeği, alternatif tıp içerisinde birçok hastalığın tedavi edilmesinde kullanılır. Yemek borusu yanması bitkisel tedavi içerisinde kullanılması ile hastada bulunan şikâyetleri yok eder. İçerdiği bileşenler sayesinde solunum yolları bölümünde bulunan problemlerin giderilmesine fayda sağlar. İç organlarda bulunan kas spazmının giderilmesini sağlar. Özellikle reflüden dolayı meydana gelen yemek borusu yanmasında etkilidir. Boğaz bölümünde bulunan dokuların tahribatının giderilmesi için kullanılır. Çay halinde tüketilmesi önerilir.
" } ] }