{ "title": "Yemek Borusu Nedir", "image": "https://www.yemekborusu.gen.tr/images/Yemek-Borusu-Nedir-88114.jpg", "date": "20.01.2024 16:16:58", "author": "Nurgül Bulut", "article": [ { "article": "Yemek Borusu Nedir, Vücudumuzda bulunan bir iç organdır. Yediğimiz ve içtiğimiz gıdaların mideye ulaşmasını sağlar. Yenilen yemeklerin mideye ulaşmasını sağlayan bir organdır. Yemek borusu nedir, sadece yediğimiz yiyeceklerin çiğneyerek ve yutarak mideye indirme görevine sahiptir. Yemek borusunun sindirim sistemi ile bir ilgisi yoktur. Bu boru çeşitli hareketler yapar. Ağız ile mide arasındaki organ olarak bilinmektedir. Yemek borusunun uzunluğu 20 cm civarındadır. Ancak uzunluğu kişiden kişiye farklılık gösterir. Çünkü kısa boyunlu ya da kalın boyunlu olanlar vardır. Bu yüzden bir ameliyat geçirmeden önce doktor tarafından müdahale edilmelisiniz. Yoksa yanlış bir operasyon ile yaşamınızı sonlandırabilirsiniz.

Yemek Borusu Nedir, Kanser Belirtileri Nelerdir?

Bu rahatsızlık çoğu alanlarda artış göstermektedir. Ayrıca genellikle çocuklarda görülmektedir ve birçok belirtileri vardır. Bunlar şöyle sıralanabilir. Yediğiniz yiyeceklerin içinde kullanılan katkı maddeleri kanser hastalığına yol açabilir. Ağız temizliğini düzenli olarak yapmamak, aşırı derecede sigara tüketimi de kanserin belirtisi olabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca sigara tüketmeyin ve ağız temizliğinizi düzenli olarak yapmalısınız. Bazılarında ise kilo kaybı, yutmakta zorluk ve mide ağrısı yemek borusu kanserinin başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Bu hastalığın ciddi olup olmadığını anlamak için doktor tarafından müdahale edilerek tanı koyulması gerekiyor. Hastanın sesindeki değişiklik de kanser açısından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Aşırı derecede öksürme, kan kusma ve halsizlik.

Yemek Borusu Nedir, Kanser Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu durumdan kurtulmanın yolları ameliyat olmaktır. Eğer kanser hastalığını küçük ya da büyük riskleri olan operasyon ile yaşamınıza devam etmenizi sağlayabilirsiniz. Bunla birlikte sadece ameliyat olmakla değil beslenmenizi de iyi yapmanız gerekiyor. Kendinizi temiz tutmalısınız. Aynı zamanda çevresel faktörlerde bu olayın habercisidir. Bu yüzden çok sık aralıklarla doktora gidilmesi gerekir.
" } ] }