{ "title": "Yemek Borusu Kanseri", "image": "https://www.yemekborusu.gen.tr/images/Yemek-Borusu-Kanseri-62113.jpg", "date": "18.01.2024 22:46:30", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Yemek borusu kanseri, Yemek borusu veya tıptaki ismi ile özofagus, ağız boşluğunun sonundan başlayıp göğüs kafesi içinde soluk borusunun arkasında devam eden ve karında mide başlangıcında diyafram düzeyinde sonlanan, aldığımız gıdaları midemize taşıyan vücudumuzun sindirim sisteminin bir parçasıdır. Yemek borusunu uzunluk olarak, yetişkinlerde ortalama 25- 30 santimetre uzunluğundadır. Yemek borusunda, gırtlaktan itibaren görülen kansere yemek borusu kanseri denir. Yemek borusu kanserleri, değişik ırk ve coğrafi bölgelere göre farklı sıklıklarla görülen sindirim sistemi kanseridir. Bilimsel incelemelerde iki değişik kanser tipi bulunmaktadır, bunlar, Skuamöz ve adenokanser olarak adlandırılır. Yassı hücreli kanser, yemek borusunun iç tabakada bulunan yassı hücrelerde ortaya çıkar. Bu kanserler genel olarak yemek borusu üst ve orta kısımlarda görülmektedir. Adenokanser kanserler ise genellikle alt uçtaki salgı bezlerinden kaynaklanırlar. Günümüzde her iki kanser tipinin de görülme sıklığı artmaktadır.